Veelgestelde vragen


Hieronder staan de meest veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur een berichtje via het 
contactformulier of stuur een mailtje naar info@creatievewerkkamer.nl. Contact opnemen via WhatsApp mag natuurlijk ook. 

HOEVEEL KOST EEN KAARTJE?

Er is geen vast stuksprijs per kaart. Ik werk met een opstarttarief en ook de drukker werkt hiermee. De tarieven gaan steeds per 25 stuks kaarten omhoog. De prijs per kaart tussen bijvoorbeeld 50 en 100 stuks verschilt daardoor. Het is dus altijd aan te raden een offerte op maat aan te vragen.

hoeveel postzegels moeten er op een envelop?

Dit is erg afhankelijk van het formaat en de papiersoort van het kaartje. De meeste enkele en gevouwen kaartjes hebben maar 1 postzegel nodig. Als de kaart uit meerdere kaartjes bestaat of als jullie zelf nog iets bij de envelop in doen, dan zijn er al snel 2 postzegels nodig. Boven de 20 gram moeten er 2 postzegels op.

Worden de kaarten kant en klaar geleverd? 

Als je een kaart hebt besteld met meerdere losse kaartjes of vlaggetjes, dan dienen de kaarten zelf nog in elkaar gezet te worden. Alle kaartjes en het touw/lint worden altijd los verpakt en geleverd.

Hoe kan ik de input voor op het kaartje aanleveren?

Je mag je wensen via de mail versturen. Het is fijn om tekst in een Word bestand aan te leveren. Mocht je enveloppen of adresstickers willen voorzien van adressering is het handig om een adressenlijst te maken in Excel.

Ontvang ik een proefdruk?

Ja natuurlijk! Zodra het kaartje akkoord is, ontvang je een gratis proefdruk per post. De eerste proefdruk is gratis, en daarna zit er een meerprijs aan verbonden.

Wanneer vindt de betaling plaats? 

Zodra de proefdruk die jullie hebben ontvangen per post akkoord is, ontvang je een factuur per mail. De betaling dient binnen te zijn voordat ik de bestelling doe bij de drukker om de bestelling door te geven.

Is er keuze in verschillende soorten papier?

Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten die gedeeld zijn in twee prijsklassen, standaard papier en luxe papier.

Maak je ook kaartjes na?

Ik maak geen kaarten na van andere bedrijven. Je mag altijd voorbeelden meesturen ter verduidelijking van je wensen, maar ik zorg ervoor dat jullie altijd een nieuw ontwerp ontvangen.

Hoelang duurt het ontwerpproces? 

De duur van het ontwerpproces is steeds verschillend. Afhankelijk van de planning duurt dit ongeveer 3 tot 5 weken. Reserveer daarom op tijd en vraag naar de mogelijkheden.

Lever je ook alleen het ontwerp, zodat ik de kaarten zelf kan drukken?

Nee, ik lever de kaarten altijd gedrukt aan, zodat ik de kwaliteit kan waarborgen. Ik werk met vaste drukkers die beschikken over de nieuwste druktechnieken.

Ik heb zelf al een ontwerp, kun jij dit voor mij laten laten drukken?

Nee, ik lever inprincipe alleen kaarten die ik zelf heb ontworpen. Mocht jezelf het drukwerk niet kunnen regelen, dan kan ik altijd kijken of ik iets voor je kan betekenen. 

Lever je ook de bestanden en de lettertypes?

Om mijn ontwerpen zoveel mogelijk te beschermen lever ik geen open bestanden of lettertypes aan. Mocht je een onderdeel ergens voor nodig hebben, dan kan ik dit altijd op gewenst formaat voor je opmaken.

neem je ook spoedopdrachten aan? 

Als je met spoed een aanvraag wilt doen informeer dan even naar de mogelijkheden. Ik kan dan kijken wat er mogelijk is in mijn planning. Je moet dan wel rekening houden met eventuele spoedkosten